minervamodellenHvad er Minerva Modellen?

Minerva Livsstilsmodel inddeler danskerne i 5 forskellige kategorier efter deres livsstil.
Minerva er altså en model, til segmentering af forskellige målgrupper. Her inddeler man samfundet efter de livsstile som folk ønsker.

Modellen er opdelt i en moderne, traditionel, pragmatisk (som er udtryk for eller indstillet på samarbejde om praktiske løsninger baseret på hvad der er realistisk  og idealistisk tilgang til livet.

Dette kaldes med andre ord: livsstilskulturer.

Man bruger bl.a. modellen i reklamebranchen, til at få opdelt målgrupperne i forskellige segmenter, med bestemte politiske holdninger, tv-vaner, ønsker, favorit ugeblade osv.

MINERVA MODELLEN ramme følgende:

  • MÅLGRUPPE
  • MODTAGERE

 DOWNLOAD MINERVA MODELLEN

Hvordan anvender man Minerva Modellen?

Sådan anvender du den danskeudgave af Minerva Modellen. Den danske version af Minerva Modellen er udarbejdet af sociolog Henrik Dahl der arbejder med segmentanalyse – bedst kendt under navnet: “Minerva-modellen” eller “Minerva-værdikortet” Sådan anvender du den Danske Livsstilsmodel tilpasset danskerne.

Videoen er udarbejdet af: Forklarmiglige.dk

MINERVA MODELLEN: De 5 målgruppe segmenter

Det blå segment

Materialistisk livssyn er et af hoveddelene i det blå segment. En dyr livsstil samt det at være moderne har også fokus, mennesker i denne gruppe har oftest et godt betalt job og tit et højt forbrug.

Det er oftest mænd, som følger denne livsstil. Krydset sættes ved Venstre og Konservative, og aviserne hedder Berlingske Tidende, Jyllands-Posten og Børsen. De skimmes hurtigt, for der er ikke tid til fordybelse.

 

Det grønne segment

Det grønne segment ligger også ovre i det moderne segment, dog har denne livsstil også fokus på hvad individet selv mener, samt hvad der etisk og moralsk korrekt. Et eksempel på mennesker som følger denne livsstil, er at de vil bevare naturen og passer på miljøet.

Mange kvinder følger denne livsstil. Krydset sættes oftest ved SF, Enhedslisten, Radikale eller Kristeligt Folkeparti.

 

Det rosa segment

Denne livsstil er mere gammeldags, samt har traditionelle værdier i fokus. Familien er i centrum, samt at have et godt forhold til omverdenen, og de menneske som de omgås. Personer som har det rosa segment som livsstil, er folk som oftest er meget gruppeorienterede.

Krydset sættes typisk ud for Socialdemokratiet, men inden for de sidste par år har Pia Kjærsgaard også fået et tag i de rosa vælgere.

 

Det violette segment

Disse mennesker fokuserer på traditioner. Adskillelsen fra den rosa livsstil, er at personer som følger den violette livsstil er mere materialistiske, og forsøger i større grad, at være deres egen lykkes smed.

Valget falder normalt på B.T., Ekstra Bladet og Se og Hør. Aftenen sluttes af med let underholdning på tv eller video, hvor underholdningsserier, film og sport er foretrukket.

Det grå segment

Det grå segment indeholder lidt af alle 4 segmenter. Personer som er lidt usikker på sig selv, følger oftest det grå segment. Den yngre del af befolkningen, følger den grå livsstil, og disse personer dyrker i større grad deres udseende.

De grå foretrækker Ekstra Bladets pågående og underholdende stil, når det gælder avisvalg, og Venstre og Dansk Folkeparti har en lille overvægt af vælgere her.

Få en større indsigt og forståelse af MINERVA MODELLEN sammen med produkteksempler og medier. Primært udarbejdet til markedskommunikationsstuderende. Hvis I finder materialet interessant. Må I meget gerne anbefale siden og kvittere med et link til hjemmesiden:

PR & KOMMNIKATION: Den Ultimative FAQ ∙ by Mikkel Kjerri

Hent den ultimative Minerva Model 

Minerva Modellen’s segmenter i stikordsform

Blå segment

Grønt segment

Violet segment

Rosa segment

Uddannelse højt uddannede højt uddannede erhvervsuddannede kort uddannede
Job det private den offentlige håndværkere servicefag
Bopæl Storbyen storbye Uden for byen / provinsen forstæderne
Værdier Mærkevarer, succes, IT, kvalitet økologi, socialpolitiske, kultur god bil, godt hus, venner og familie Familie, typisk danske traditionelle værdier
Ferie aktiv ferie, luksus ferie storby ferie Sommerhus, skiferie Rundt om i Danmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...